Саджанці агрусу
Аґрус на Русі вирощують здавна, ще з XV ст. У народі цю культуру називають північним виноградом. При добрій агротехніці агрус дає високі щорічні та стабільні врожаї. Це одна із самих невибагливих і зимостійких ягідних культур.
Досвідчені садівники на своїх ділянках отримують до 10 - 15 кг ягід з 1 куща.
Плоды разной формы и окраски (желтой, красной, белой или зеленой) с прекрасными вкусовыми качествами. Ягоды не только вкусны, но и полезны: они богаты органическими кислотами, пектином, солями калия, натрия, кальция, магния, меди, дубильным веществом, витаминами.
Крыжовник выводит токсические соединения, в том числе радиоактивные, укрепляет стенки сосудов.
Аґрус - самоплідна культура і зав'язує плоди при запиленні пилком своїх квіток. То є навіть одна рослина агрусу на ділянці буде плодоносити. Але помічено, що при запиленні пилком квіток з інших сортів, зав'язування ягід різко збільшується. Між іншим, аґрус є ще і раннім медоносом і притягає в сад безліч запилювачів.