Саджанці малини (чорниці, лохины, борувки)
Чорниця – низькорослий чагарник з ребристими стеблами і дрібними світло-зеленими листками з родини Вересових. У травні в пазухах верхніх листків рослини з'являються поодинокі квітки з червонуватим кувшинчатым віночком. До середини літа настає час збору чорничних ягід, які, незважаючи на назву, не кипельно чорного кольору, а з синюватим відливом. Такий відтінок утворюється за рахунок тонкої пленочки воскового нальоту: ягоди містять невелику кількість ефірних масел.
Листя чорниці зав'ялюють, подрібнюють, скручують і сушать. Таким чином, їх використовують, як чай. Такий чай є гарною альтернативою звичайному чаю, оскільки він не містить кофеїн, який багатьом протипоказаний.
Ягоди чорниці вживають в їжу в сирому вигляді, як варення, а також зав'ялюють і сушать. З сушеної чорниці, як і з листя, готують чай.